Minimatka

Terhesség, babázás. Koraszülött volt - történések, érzések, stb. Mindenféle, amit Minimatkáról eszembe jut leírni. Időrendet már ne várjatok, néha régi dolgokról fogok mesélni, néha lényegtelen apróságokról - majd kiderül...

HTML

Lilypie Fifth Birthday tickers

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

TSMT 1.

2011.02.05. 17:16 - Majda

Címkék: gyógytorna tsmt

 Az asszem nem derült ki, de korábban jártunk gyógytornára, gyógyúszásra, aztán nyári szünet, utána elkezdődött a munka mega bölcsi, és a gyógytornát már nem folytattuk. 

Januárban voltunk neurológusnál, éves felülvizsgálaton, meg még nyár végén egy fejlődés-pszichológiai vizsgálaton is, amit a neurológus kért. (Elvileg ősszel mentünk volna hozzá, csak nem volt egyszerű időpontot szerezni.)

Mindketten azt mondták, hogy le van maradva a fejlődésben, vigyük el TSMT tornára. Ezen a héten voltunk a BHRG alapítványnál felmérésen, és elég rossz lett az eredmény. Bár legalább most már három szakértő mondta, hogy nem aspergeres, és ez jó. Viszont a tsmt eredmény szerint annyira le van maradva, mintha a legutóbbi gyógytorna (másfél éves kora) óta nem fejlődött volna a mozgása. :( Ez így három és fél évesen nem túl jó eredmény :((

Úgyhogy kaptunk gyakorlatsort, de elképzelni is alig tudom, hogy fogjuk végigcsinálni... Csupa olyasmi, amit már korábban is kellett, na de akkor 5-6 kilós volt, most meg 16. Nem fogja bírni a derekunk, mert csupa passzív, nagyrészt emelgetős gyakorlatunk van. Mindenesetre be kell szerezni nagylabdát (mert ami van, azt az irodában használom, majdnem folyton azon ülök, de legalább majd itthon is használhatom), gördeszkát (honnan kell nem eszetlen drága teljes méretűt szerezni?). Pokrócunk van legalább, viszont hely is kellene, úgyhogy nyitogathatjuk az ágyat (bazi nehéz) és még szőnyeg sem ártana... Előre látok egy nagy csomó pakolást, csak hogy a feltételeket megteremtsük, meg persze pénzköltést, plussz persze a vizsgálat, gyakorlatok betanítása is pénz. De eddig nem lett olyan sok, mint amitől féltem, a belátható időn belül ezt még fogjuk bírni legalább anyagilag. De két ember, akinek alapállapotban is kényes a dereka hogy fog napi szinten ilyesmit csinálni? Mire Minimatka felfejlődik, mi totál lerobbanunk... Bár ott a lehetőség, akár meg is izmosodhatunk :))

A bejegyzés trackback címe:

https://minimatka.blog.hu/api/trackback/id/tr622640495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása